Zamieszczone przez Andoran
[O1] ubywa płynu z układu chłodzenia co to za część ??
Zwiń
X
-
[O1] ubywa płynu z układu chłodzenia co to za część ??
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem skody octavi 2001r combi 1.9 TDI 110k , od niedawna zauważyłem ze zaczyna mi ubywać płynu z układu chłodzenia, po obejrzeniu połączeń z góry nic nie widać natomiast zauważyłem ze płyn kapie mi z jakiegoś plastiku znajdującego się na dole komory silnika za kołem po prawej stronie (tak pod zbiorniczkiem wyrównawczym) :cry: (. Moje pytanie do was drodzy forowicze brzmi co to za cześć?? i jakie mogą być koszty naprawy???
-
-
W pierwszej kolejności zdejmij pokrywę pod silnikiem, wyczyść i osusz wszystkie rury i połaczenia. Pojeździj tak i postaw auto na suchym, czystym miejscu aby zidentyfikować prawdziwe miejsce wycieku płynu. Może ktoś wymieniał termostat i popsuł kruciec lub uszczelkę albo niedokladnie dokręcił i sobie kapie.
Komentarz
-
-
może kapać z plastiku - obudowa termostatu przy bloku pod zbiorniczkiem wyrównawczym po prawej stronie za kołem , stamtąd będzie ciekł płyn gdy plastik jest pęknięty albo poluzowała się śruba mocująca uszczelka tez może nie trzymać. można ustalić gdy zrobisz jak pisze jacki64 po dokładnym wysuszeniu i sprawdzeniu skąd jest wyciek bo inaczej trudno ustalić gdyż płyn sie rozłazi. szukaj takiego plastiku link
robert octaviaRK
Komentarz
-
Komentarz